ПАЦОВИ СУ КРЕНУЛИ

najezda

Мишеви су мали и одвратни, али су постали као и свака домаћа животиња. Живе ту поред нас свакодневно и праве нам ситну штету. Понекад нас и насмеју када чујемо да су некоме појели уштеђевину сакривену на скровитом месту. За неког човека кажемо да је као кућни миш и при томе нам је чак симпатичан.

Мишеви и пацови се разликују, иако су из истог рода глодара.

Пацови живе поред нас и плашимо их се, не само зато што су велике штеточине јер једу оно што и ми волимо, него зато што могу да нам донесу велико зло. Преносе буве и разне паразите који су смртоносни за човека.

Црни пацови се налазе на бродовима и тако путујући по целом свету обилазе пристаништа и магацине.

А када брод почне да тоне, пацови га први напуштају.

Тако је исто и са људима.

Док часни капетани поносно тону са својим бродом, појединци прескачу децу са мајкама и први се укрцавају у спасоносне чамце.

Времена су бурна, па бродови тону и трагом нестају.

pacolovka-kavez

Тако је било и пре тридесет година када је престала да постоји комунистичка партија. Неки комунисти су баталили да се баве политиком, али је већина ипак узела другу партијску књижицу.

Данас се појединци поносе што имају велику колекцију партијских књижица.

Таквима никада није била позната партијска идеологија, нису никада ни сазнали да ли њихова партија припада левици или десници. Било им је свеједно и ко је био на челу њихове партије. Најважније је да је њихова партија у тренутно владајућој коалицији.

Са гомилом својих партијских књижица увек су спремни да први напусте брод који почиње да тоне. Не разликују се од пацова. Штетни су за људски род.

Баш их брига шта други мисле о њима. Опстанак им је једини циљ. Циљ ради циља.

Пацови имају природни инстикт да долази бурно време.

Гледам како су се последњих дана пацови ускомешали. Осећају да се спрема олуја која ће да потопи брод. Траже спасилачке чамце, гледају и лево и десно, меркају онај најсигурнији.

Не знају пацови шта значи „1 од 5 милиона“.  Није им то ни важно. Што пре напусте уклети брод, веће су им шансе да преживе буру која долази.

Пацови су непогрешиви. Неуништиви су.

Bez naslova

3 thoughts on “ПАЦОВИ СУ КРЕНУЛИ

Add yours

  1. Pacova je uvek bilo i bice ih.Ovi covekoliki pacovi koji trce od stranke do stranke su prakticari.Kako stranke nemaju nikakav kriterijum prilikom prijema novih clanova sto ne bi iskoristili pruzenu im sansu.Neka budu clanovi najmocnije stranke ZA SVAKI SLUCAJ.Tako je bilo sa komunistima,pa DS,DSS,SNS i bice sa svim buducim pobednicima.Sta smo trazili to smo i dobili.U svesti glasaca i dalje postoje CORAVE KUTIJE.

    Свиђа се 1 person

Оставите коментар:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Направите веб-место или блог на WordPress.com

Горе ↑

%d bloggers like this: