МУФТЕ ЈЕ СЛАТКО

 

Највећи адут трговаца је попуст, јер свакоме прија помисао да је нешто добио. Наравно, пензионери су најсрећнији, јер имају привилеговани попуст на дан исплате пензија. Додуше, наљуте се пензионери што немају снижење и на већ снижене цене.

juhor

Неки чудан егоизам код старијих људи је завладао у Јагодини када су сви суграђани добили право на бесплатан аутобуски превоз на општинским релацијама. Као да им је градоначелник нешто одузео тиме што су и остали добили привилегију коју су они већ имали. Као да новац из градског буџета мора да се утроши само на најстарије.

Они што су запослени већ добијају новац од послодавца за путне трошкове, па зашто би онда и они имали право на бесплатну аутобуску карту. А ђаци ионако не плаћају школски аутобус. Док ови незапослени немају оправдан разлог да се возикају аутобусима.

Расправама никад краја.

Чињеница је да су аутобуска стајалишта сада препуна нестрпљивих путника који још нису потпуно упознали редове вожње. Нестрпљиво цупкају и буне што аутобус касни читав минут. До јуче су углавном пешачили или возили бицикле, а сада су нервозни, јер чекају да се аутобус појави. Ко може свету да угоди!

Ех, како је некада фабричка локомотива имала писак пред полазак са железничке станице, могао је сат да се дотера на тачно време.

kablovska lokomotiva

У Јагодини не постоји класична градска линија која би спајала све делове града, већ су то аутобуске линије које повезују периферна села. Превише је дуг досадашњи интервал од сат времена, па би многи желели да се аутобуси појављују на сваких пет или десет минута. Дешава се зато да по неки нестрпљиви путник уђе у параћински аутобус који креће на 15 минута, али у коме се градска вожња наплаћује 50 динара.

Било како било, сада све више Јагодинаца користи бесплатан аутобуски превоз.  Возе се често тек неколико стотина метара, јер када је нешто бесплатно, што да се не искористи.

Ишчекују се сунчани пролећни дани, па да крене и аутовозић до зоолошког врта. Неће људи сваког дана да обилазе жирафу, али хоће тржни центар и Арачлијски поток. Ипак је свима њима неки род Јованча Мицић!

jovanca

Таксисти су се унервозили. Не због зиме и снега, већ зато што се плаше да не изгубе путнике ако аутобуси почну чешће да иду и да саобраћају и касно увече, после осам сати. Можда се деси да се чак уведу нове трасе за градске аутобусе, па да свака улица има свој аутобус.

Једном стечена привилегија, тешко се губи. Ко би смео бирачком телу сутра да каже да у градском буџету нема више пара за бесплатан аутобуски превоз?

На мукама су сада становници суседних градова. Да ли су то они нижа класа људи, па њихови градоначелници не желе и њима да обезбеде муфте аутобуске карте? А муфте је баш слатко, зар не?

buducnost

4 thoughts on “МУФТЕ ЈЕ СЛАТКО

Add yours

  1. Sve je to jedna velika sarena laza.Narod sve placa,po sistemu,ako ne platis na mostu,platices na cupriji.Samo je sir u misolovki besplatan,sve drugo ide iz nasih djepova na raznorazne nacine.Oni koji nam kroje kapu,nisu samo dobri krojaci,vec i dobri berberi,pa nas sisaju do glave.Kako se kaze da su ovce za sisanje,a sarani za klanje.

    Liked by 1 person

Оставите коментар:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a website or blog at WordPress.com

Горе ↑

%d bloggers like this: