НАУКА И МЕТОД

 

Dejan Dasic naslov knjige

НАУКА И МЕТОД – методологија научно-истраживачког рада

Река Велика Морава је највећа српска река, па је вероватно и само због тога највеће српско богатство. На њеним обалама је овоземаљски рај – плодне њиве, воћњаци, виногради, пашњаци и шуме. Све рађа на овој земљи, а понајвише паметни и племенити људи.

Дуг је списак људи који су поникли на обалама Велике Мораве. Расути су по целом свету. Али има и оних који живе и раде и дају себе завичају, којима је најлепше баш поред Велике Мораве.

Професор др Дејан Дашић је прави Моравац, рођен је у Ћуприји и живи у Јагодини. Не смета му да ради у Београду, Чачку, Бања Луци… Трчи маратон у Јагодини и свуда где је добродошао.

Препозанат је и као припадник велике светске Ротари организације, члан је Ротари клуба „Ћуприја Морава“.

На крају 2019. године професор др Дејан Дашић је објавио још један свој научни рад.

Dejan Dasic knjiga

У организацији Високе школе Академских студија „Доситеј“ из Београда, публикована је стручна монографија „Наука и метод“, са поднасловом „Методологија научно-истраживачког рада“.

Монографија је одлуком комисије за издавачку делатност  број 201/03 од 27.09. 2019., одобрена за штампу и употребу у настави на предмету НИР (научно истраживачки рад). Као рецензенти ове монографије потписани су универзитетски професор Андон Костадиновић, оснивач Академије Доситеј проф. др. Зоран Јовановић и проф. др Драган Живковић.

Predavac
Дејан Дашић Ротаријанац

Неопходно је да се истакне да се у монографији налазе и интервјуи са еминентним научним радницима, а у трећем поглављу Ротаријанац – програмски директор истраживачке станице Петница – Никола Божић, објашњава да је главни циљ истраживачке станице Петница препознавање даровитих младих из свих делова Србије којима треба омогућити да реализују сопствене истраживачке пројекте засноване на реалним проблемима. Затим обучавање млађих наставника да примењују у свом раду савремене научне идеје и концепте и најбоље методе наставе, подстицање сарадње и размене знања, искуства и идеја међу младима који похађају различите шкoлe или факултете и тд.

Dejan Dasic
Дејан Дашић

Дејан Р. Дашић – Ванредни професор на Високој школи академских студија „Доситеј” у Београду. Уредник научног часописа Српска акдемска мисао, учесник великог броја међународних научних конференција, аутор многобројних чланака објављених у домаћим и иностраним часописима, члан научно-уређивачких одбора и уредништва научних часописа, рецензент. Аутор монографских публикација: Азбука Ротарија (2011), Азбука Ротарија – друго допуњено и измењено издање (2012);  Изабране теме: медијски, историјски и етички аспекти брендирања (2015); Изабране теме 2: Дестинацијски, медијски и историјски аспекти брендирања (2016); Маркетинг у спорту са елементима индустрије у спорту (2018, коаутор). Аутор или коаутор је преко 70 научних радова објављених у домаћим и страним часописима. У најави је и 7 књига „Брендирање држава и нација“, што је и ужа научна област и поље научног интересовања Дејана Дашића.

Остаје да професор др Дејан Дашић, научник, професор, маратонац и идејни творац и директор Јагодинског маратона, ожењен и отац троје деце, настави да промовише свој завичај и лепоте Велике Мораве.

Jagodina, Dejan dasic, predsednik Organizacionog odbora maratona
Дејан Дашић маратонац

Оставите коментар:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a website or blog at WordPress.com

Горе ↑

%d bloggers like this: