КОСМОДРОМ У ЋУПРИЈИ

У најбољој намери за цео Српски народ саградиће се прави, правцати КОСМОДРОМ у Ћуприји. Имаће немерљиву корист од космодрома сви из околине Ћуприје, не само Ћупричани. Ту пре свега мислим на индустријска предграђа Ћуприје – на Јагодину и Параћин.

Stubline

Космодром неће да буде само гола пољана у близини Стублина, најстаријег насеља поред Велике Мораве, него ће да представља и велики школски центар за обуку из целог света слободоумних људи жељних васионе и далеких планета Марса и Венере. Руководство космодрома биће смештено у строгом центру Ћуприје, у згради која је сазидана давне 1890. године са наменом да ту деца, док стичу школска знања, добију и лепо васпитање.

Број становника у Ћуприји и у околним селима се непрекидно смањује, уосталом као и у већини места у Србији. Зато постоји потреба да се ова негативна појава заустави. Најцелисходније решење је изградња космодрома у Ћуприји. Тиме би одлазак младих људи из Ћуприје био тренутно заустављен, јер би Ћуприја била европски атрактивна. Број становника би се из године у годину повећавао – млади Ћупричани не би више одлазили да их „Сунце туђег неба греје“, чак би се и враћали у свој завичај. Уједно би се многи странци, Кинези, Турци, Арапи, … досељавали у Ћуприју.

Драстично повећање становника у Ћуприји изискивало би и повећану стамбену градњу са којом би се градила и нова градска инфраструктура. Потребе за здравом пијаћом водом условиле би не само копање нових бунара поред Велике Мораве, него и довођење воде са планинских изворишта. Уједно би била обновљена канализациона мрежа и све отпадне воде би се рециклирале у постројењима на обали Велике Мораве. Прилазни путеви ка граду и транзитне саобраћајнице са околним улицама биле би проширене. Гвоздени мост стар један век постао би туристичка атракција, а Јагодинци би долазили у Ћуприју преко новог, широког моста са четири саобраћајне траке и разделним острвом по средини. Наравно, разделно острво по средини улице красило би и Карађореву (главну) улицу у Ћуприји, као и остале веће улице – Кнеза Лазара, Кнеза Милоша, Краља Петра Првог…

zardinjere

Највећи број туриста би долазио у Ћуприју да би се дивио папучицама, петунијама, мушкатлама и другом разнобојном цвећу које би се налазило не само у саксијама на уличним бандерама, него и у огромним жардињерама на средини улица, односно на разделним острвима. Грађани не би могли да чупају пелцере, јер би улично цвеће било високо и недоступно. Уједно, због великог броја возила на улицама, грађани не би могли ни да приђу жардињерама, а самим тим и безбедност пешака била на највишем могућем нивоу.

Cica Igorova ulica

Долазак у пословни део космодрома „Морава“, који ће да се налази на обали реке Раванице у најлепшој и најстаријој грађевини у центру Ћуприје, биће омогућен улицом Игора Парфјонова, првог директора градског музеја у Ћуприји, који је био и најскромнији професор историје у Гимназији. Ова улица биће прави украс десне обале реке Раванице наспрам паркиралишта иза зграде Високе медицинске школе. А сама Висока медицинска школа прерашће након спајања са сличном београдском школом у академски центар под патронатом државе.

glavna ulica

Нагло повећање броја становника у Ћуприји условљено космодромом и доласком Кинеза, Турака, Арапа и миграната са Блиског истока, неизоставно ће да натера општинску власт да отвори још једну основну и једну средњу школу. Нестаће зле слутње да ће у блиској будућности да дође до спајања основних и средњих школа због све мањег и мањег броја ученика, па ће истовремено и број наставника и професора бити повећан, а не смањен.

Можда ће неко да се пита на којим ли сам ја то лаким дрогама, када пишем о космодрому, о широким улицама са жардињерама по средини коловоза, о новом водоснабдевању, о повећању броја становника…

Тачно је да ми као друштво препознајемо и прихватамо истополне бракове са усвојеном децом, али још као друштво нисмо спремни и да легализујемо лаке дроге. Онда то значи да сам ја можда јео бунике?

Одувек је за Малог Ђокицу важило правило – имаш све без образа или имаш образ без свега. Статистика у Србији каже да све више има људи без свега, насупрот оној мањини која жели да има све.

centar

2 thoughts on “КОСМОДРОМ У ЋУПРИЈИ

Add yours

    1. Беба, паметни људи схвате сатиру и пожеле да учине позитивну промену, а то и јесте сврха сатире. А они други могу да ти пошаљу крволочне псе да те растргну!

      Свиђа ми се

Оставите коментар:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a website or blog at WordPress.com

Горе ↑

%d bloggers like this: